Asal Usul Desa Sumurpanggang Dalam Bahasa jawa

      Malam teman - teman sekolah yang sangat saya cintai.setelah kemarin saya membahasa artikel bahasa jawa tentang sebuah desa pecabean,desa setu babakan dan tempat brug abang,kali ini saya masih tetap membahasa artikel bahasa jawa yaitu asal usul sebuah desa yang ada di kota tegal lebih tepatnya desa sumurpanggang kecamatan margadana,berikut ulasanya dalam bahasa jawa.

ASAL SAKA DESA SUMURPANGGANG
      Ing wektu iku ana wong sing jenenge Jamuludin, dheweke nggolek meditasi ing Candi Bandotan. Ana ing kono ana permata sing dijenengi permata saka Malukat Cibandem. Permata iki digunakake kanggo merampok ing Karang Asem, bebarengan karo Gendo Karang Asem. Sawise padha menyang Karang Asem, banjur menyang desa Wisata kanggo golek kanca.
       Sawetawis dinten sasampunipun, piyambakipun lajeng nglampahi pepanggihan kangge sabuk jago (cockfighting) kaliyan Lokajaya. Lokajaya iku putrané Ki Ragasela. Nanging, unggas Jamaludin ilang nalika mbandhingaké karo ayam Lokajaya. Jamaludin ngilangi kekalahan saka ayam. Jamaludin banjur nantang Lokajaya kanggo perang. Nanging Jamaludin kalah nalika nglawan Lokajaya. Akhire Jamaludin malah mlaku-mlaku lan dioyahi dening Lokajaya bebarengan karo Enggrengteruna. Banjur nalika Jamaludin dioyak, dheweke mudhun ing sumur sarta dheweke ora bisa oncat. Akhire Jamaludin mlanggrang (dilapisi) ing ndhuwur sumur lan dipanggang dening Lokajaya. Banjur jenenge Desa Sumurpanggang.
Baca Juga : Asal Usul Desa Randugunting Dalam bahasa Jawa
Kenapa diarani Sumurpanggang?
    Amarga nalika kuwi sumur kasebut digunakake kanggo manggang Jamaludin. Lan pungkasane disebut Desa Sumurpanggang.

Berlangganan update artikel terbaru via email:

0 Response to "Asal Usul Desa Sumurpanggang Dalam Bahasa jawa"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel