Asal Usul Desa Sidapurna Dalam Bahasa Jawa

   Malem teman - teman sekolah ketemu lagi sama saya,setelah beberapa menit yang lalu saya membagikan artikel bahasa jawa tentang asal usul sebuah desa setu babakan,desa randugunting,desa sumurpanggang,desa bandung kimpiling dan tempat wisata brug abang yang ada di daerah kabupaten tegal dan kota tegal, kali ini saya juga akan menbagikan artikel bahasa jawa yaitu asal usul desa sidapurna,berikut ulasanya dalam bahasa jawa.


ASAL USUL DISA SIDAPURNA
    Sekitar 400 tahun ingkang sampun lewat wonten tiyang jaler ingkang sakti saking kerajaan mataram dugi ing desa ingkang sakniki kula panggoni iki asal mulane tiyang jaler iku perang lan istirahat ing desa iki. Tiyang jaler iku jareng jamaludin.
     Desa iki ekonomipun werna werni wonten tiyang ingkang sejahtera uripe ( sugih ) lan wonten uga tiyang ingkang sengsara uripe ( mlarat ). Jamaludin iku tiyang, ingkang dweni kepribadian ingkang becik sanget. Sakliyane dadi prajurit perang mbela Indonesia ngelawan belanda saking mataram menyang Tegal. Tepate ing desa iki, jamaludin uga ngabdi lan njaga disa ingkang di panggoni iki.
Jamaludi pengin rakyat ing desa iki sejahtera kabeh. Naging rakyat ingkang sugih ing desa iki sami pelit mboten sami blabah marang rakyat ingkang keluwihan harta nangging mboten kangge awake dewek nanging kangge dibagi marang rakyat ingkang kekurangan harta.
Baca Juga : Asal Usul Desa Pecabean Dalam bahasa Jawa
   Sakwise jamaludin ngelakoni hal kasebut akhire rakyat ingkang sugih sami sadar lan purun bebrayan kalih rakyat ingkang kekurangan lan sami sejahtera uripe. Ora ingkang jengkelan, ora ana sejene tiyang sugih lan mlarat, sedayane iku amarga kewelasan atine jamaludin.
    Amarga kewelasan atine jamaludin kasebut akhire jamaludin. Iku dhuweni julukan “MBAH SAMPURNA” saking rakyat desa iki lan akhire desa iki dipun jenengi desa “SIDAPURNA” ingkang artine sida sempurna.
Unsur intrinsik
1.      Tema                     : Perjuangan Jamaludin
2.      Alur                      : Maju
3.      Tokoh Lan Watak : Jamaludin Lan Watak Tegas
4.      Latar                     : Ing Sebuah Desa
5.      Suasana                 : Sedih Lan Bahagia
6.      Amanat               : Kebecikan wong bakal katon saka perjuangan utawa tumindak kang dilakoni.

Berlangganan update artikel terbaru via email:

0 Response to "Asal Usul Desa Sidapurna Dalam Bahasa Jawa"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel