Asal Usul Desa Setu Babakan Dalam Bahasa Jawa

     Malam teman-teman sekolah yang sangat saya cintai,setelah beberapa saat yang lalu saya membagikan artikel dalam  bahasa jawa yaitu asal usul desa pecabean  yang ada di kabupaten tegal.kali ini saya juga akan membahasa asal usul sebuah desa dalam bahasa jawa yaitu desa setu babakan yang terletak di kabupaten tegal berikut saya paparkan artikelnya dalam bahasa jawa.

Asal-usul Setu Babakan
      Ing sawijining dinten ing sawijining desa dumunung ing pinggir tlaga, penduduk setu sing jenenge Setu Babakan tinggal sepasang remaja sing saling tresna, nanging crita tresnane ora disetujoni dening bapakne. Amarga wong nom-noman, jenenge Joko, mung petani miskin.
     Siji dina, Joko kandha marang kekasihane, "Dik Siti, Bapak, sampeyan banget nolak hubungan kita", wong enom nerangake, "Mungkin amarga aku mung saka kulawarga petani sing ora ana. Supaya sampeyan mberkahi hubungan kita, aku kudu dadi sugih, aku bakal ngumbara menyang kutha. Iku gampang kanggo rejeki apik kanggo sisih karo kula. Lan yen kita lagi kawin, kita bakal bebarengan bareng. "
      "Yen sampeyan keputusane, go". cah wadon kasebut kanthi sedih amarga dheweke ngeculake luh. "Nanging yen sing tuwa wis kasil mlaku-mlaku, cepet-cepet mulih". Kanthi luh ing mripate, para petani miskin nyoba nyenengake ing tanah wong.
Baca Juga : Asal Usul Brug Abang Dalam bahasa Jawa
      Telung taun wis liwati. Ora ana kabar saka bocah enom. Siti, wiwit bengak-bengok, bapake bocah wadon mau wis ngaturake dhewekke karo ratu sugih saka desa sabanjure.
Nalika wektu nikah dheweke nyedhak, Siti tambah akeh gemeter. Dheweke terus ndedonga lan ngarep-arep yen para pemuda bakal ngasilake. Nanging pangarep-arep mung pangarep-arep, taun liyane wis liwati, sawise nyoba macem-macem cara kanggo wektu tundha marriage karo dodo sugih, wong enom ora katon.
    Pungkasane bocah wadon iki nekat. Dheweke lunga menyang Lake (Setu) Babakan. Kanthi kehancuran dheweke mudhun. Wonten ing siluman para pemukiming tengene para welas asih. Dadi ora mati ing sendhang, nanging dadi buaya putih.
    Biyen, buaya putih isih setya kanggo njaga tlaga kasebut. yen ana wong sing ora sengaja ngubengi saubenging tlaga kasebut, wong kasebut bakal dadi korban buaya putih Setu Babakan

Berlangganan update artikel terbaru via email:

0 Response to "Asal Usul Desa Setu Babakan Dalam Bahasa Jawa"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel