Asal Usul Desa Pecabean Dalam bahasa Jawa

     Malam teman - teman sekolah yang sangat saya cintai,kali ini saya akan memaparkan sebuah artikel dalam bahasa jawa yaitu  asal usul sebuah desa yang ada di kabupaten Tegal kecamatan pangkah yang lebih tepatnya  desa pecabean, barangkali suatu saat teman - teman sekolah mempunyai tugas menulis artikel dalam bahasa jawa berikut saya bagikan asal usul desa pecabean dalam bahasa jawa.

Asal Usul Desa Pecabean
     Desa Pecabean Kecamatan ing Pangkah yaiku dhaerah kang paling gedhe ing tlatah sawah. Produksi pertanian ing wilayah iki didominasi dening sayuran, beras lan tanduran palawija. Ing wiwitan pagawean desa, lahan sing subur digawe cocok kanggo tanduran sayur. Sayuran paling akeh ditanem yaiku cabe, cabe, terong, kacang panjang lan liyane.
     Pangembangan tuwuhan cabai (ing basa Jawa = cabe) lan panen akeh banget, diarani wong sing nggawe desa iki diarani Desa Pecabean. Jeneng desa kasebut pisanan diwenehake dening Kiai Djinten. Iki amarga produksi cili ing wilayah akeh banget lan jumlah uga cukup gedhe. Kiai Djinten minangka tokoh Islam sing nyebar ing wilayah Kabupaten Tegal, kanthi wilayah distribusi saka desa-desa ing Kecamatan Pangkah, Tarub, Adiwerna lan Talang. Lokasi dumunung ing Desa Balamoa, Kecamatan Pangkah.
    Kiai Djinten ngadegake sawijining pesantren sing ora mung memulang agama lan Alquran, nanging uga ilmu pertanian. Sektor tetanen minangka media efektif kanggo nyedhaki masyarakat. Kajaba iku, wilayah sing dadi target pencerahan yaiku tetanen tetanen, kayata Balamoa, Kalikangkung, Jatirawa, Pecabean, Pegirikan, Pekiringan, Tembok, Tarub lan liya-liyane. Wilayah iki minangka pusat produksi pertanian. Ora kaget, manawa diwenehi jeneng Pecabean sing dimaksudake minangka desa kanthi produksi paling cabe.
Baca Juga : Asal usul Desa Setu Babakan Dalam bahasa Jawa
   Keahlian Kiai Djinten di bidang pertanian cukup atraktif kanggo akeh kelompok. Kajaba iku, pangerten agama dheweke jero banget. Struggling ing sektor tetanen ndadekake dheweke urip kanthi gampang. Amarga akeh siswa sinau karo dheweke, kalebu Pangeran Benowo, sing ing pungkasan Pangeran Benowo ngganti Kiai Djinten kanggo nyebarake Islam ing Balamoa sing misuwur kanthi asma Ki Benawi. Kiai Djinten uga dikenal ing wilayah Tembok Luwung, supaya dheweke rawuh ing Tembok Luwung kanggo nyebarake Islam disambut dening pedunung.
    Akhire Kiai Djinten mutusake nginep ing Tembok Luwung nganti mati. Kuburan kasebut digawe luwih dhuwur karo makam liya lan teras supaya Kiai Djinten misuwur minangka Mbah Undagan utawa Mbah Dagan. Saka panyebaran agama Islam dening Mbah Dagan iki nglairake akeh kiai lan ulama ing Kabupaten Tegal.

Berlangganan update artikel terbaru via email:

0 Response to "Asal Usul Desa Pecabean Dalam bahasa Jawa"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel