Asal Usul Brug Abang Dalam bahasa jawa

    Malam teman-teman sekolah setelah beberapa saat yang lalu saya membagikan sebuah artikel bahasa jawa asal usul sebuah desa pecabean dan desa setu babakan yang ada di kabupaten Tegal,kali ini saya juga akan membagikan artikel bahasa jawa tapi bukan suatu desa melainkan suatu tempat yang sangat terkenal di daerah kabupaten tegal yaitu Brug Abang berikut saya jabarkan asal usul brug abang dalam bahasa jawa.

Asal Usul Brug Abang
       Kedadeyan Kedadean Tiga Negara utawa sing biasa disebut Pemberontakan Wart November 1945 sing dipelopori dening Partosuktino sing ngobrolake Sakyani (Kutil) tukang cukur amarga mbales dendam ing PNS lan polisi mantan negara kolonial Jepang. Jembatan iki dicithak abang, nanging amarga sajarah peteng, jembatan kasebut disebut Brug Abang.
    Ora ana apa-apa khusus babagan kreteg iki, nanging sing ndadekake khusus yen jembatan iki digunakake minangka panggonan eksekusi para pejabat layanan sipil lan wong sing dianggep asile. Kanthi plabuhan "tombreng-tombreng" sing unik, korban dijeblug dening warga menyang jembatan. Darah para korban pembantaian mengalir menyang kali supaya kali dadi abang, supaya jembatan iki saiki diarani Brug Abang.
Baca Juga : Asal Usul Desa Sumurpanggang Dalam Bahasa Jawa
    Ing Brug Abang, ana Bendungan Pesayangan sing dibangun ing taun 1918 - 1921. Pancen wis lawas, nanging nganti saiki isih apik. Kita isih bisa ndeleng roda kemudi gedhe kanggo mbukak banjir. Kanggo informasi, Pesayangan Bendung migunani kangge damel Kali Gung ingkang asalipun saking Gunung Slamet.
    Ing dhaerah sekitar, biasane digunakake minangka papan kumpul kanggo warga lokal, kajaba atmosfer sing kelangan ing tlatah sakubenge ana akeh pedagang pangan ing sisih tengen lan kiwa. Utamane yen dina wis cedhak dusk.
   Saiki, Brug Abang isih dienggo dening warga, nanging kendaraan gedhé kayata mobil lan sapanunggalane dilarang nyebrang. Amarga gedung iki minangka sajarah lan tuwa, jembatan iki dibangun ing sisih kidul Brug Abang.

Berlangganan update artikel terbaru via email:

0 Response to "Asal Usul Brug Abang Dalam bahasa jawa"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel