Deskripsi Keris Menggunakan Bahasa Jawa

       Teks Deskripsi Ialah suatu paragraph atau karangan yang dimana gagasan utamanya berupa suatu gambaran atau menggambarkan suatu objek yang jelas ,tempat,benda,kejadian atau peristiwa yang akan menjadi topik sehingga pembaca solah –olah melihat atau merasakan secara langsung tempat atau benda yang sedang di ceritakan dalam teks tersebut. berikut Contoh Teks Deskrips Keris menggunakan Bahasa jawa :

KERIS
      Keris kuwe degger nusuk kelompok senjata (Nuding pungkasan lan landhep ing loro lorone ) karo akeh fungsi budaya di kenal ing nussantara kulon lan tengah. Ing wangun sing beda lan gampang di tindakake senjata amarga ora simetris ing basa wis nggedhakake , asring meandering agul agul ,lan akeh wong nduwe plestige (damascene ) kang serat katon ing untaian nutupi logam bar padhang .Jenis senjata sing kerep karo keris yaiku budig .senjata nusantara liane yaiku nusantara kerambit
Ing keris kepungkur serves minangka gegaman ing dhuel / perang ,uga kurban congerital obyek .Dinggo dina,adoger liwat aksesoris obyek (ayeman) ing sugih utawa macem macem simbol budaya , utawa dadi koleksi sing kabiji syarat syarat estetika
      Penggunaan keris wis nyebar ing daerah residents masyarakat sing tau kena pengaruh dening majapahit, kayata jawa madura ,nusa tenggara timur ,sumatra ,pesisir kalimantan bagian saka sulawesi,semenanjung malaya,thailand kidul lan philiphina kidul (mindanao )
Keris trindanan di kenal minangka keris .Keris ing saben wilayah nduweni keribadian dhwe dhewe ing tampilan ,fungsi teknik tuntutan terminolal 
keris indonesia wis di daftarake karo UNESCO minangka warisan budaya menungsa . Non mesin  donya wiwit 2005

Berlangganan update artikel terbaru via email:

1 Response to "Deskripsi Keris Menggunakan Bahasa Jawa"

  1. Good post, well written. Many thanks. I will be back soon to check out for updates. Cheers.

    poker online

    domino qiu qiu

    ReplyDelete

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel